hondenjaren

FAQ


Wat is hondenjaren?

Hondenjaren is een verslag van de tijdreizen die ik (Walter van den Berg) maak.

Hoe werkt dat tijdreizen dan?

Dat is geheim. Als ik het beperkt weet te houden, valt het butterfly effect nog een beetje in te dammen. Als iedereen het zomaar gaat doen, zal je zien dat het hopeloos misgaat en dat we straks plotseling allemaal  Chinees spreken. Of dat Evert ten Napel nog steeds voetbalcommentaar doet bij de NOS.

Het enige wat ik erover kwijt wil: ik kan alleen teruggaan naar de Walter die ik was. Ik reis dus terug in mijn eigen lichaam. Ik kan mezelf gelukkig niet tegenkomen.

Het butterfly effect?

De makkelijkste uitleg: zie de film.

En de grootvaderparadox?

Die paradox van ‘wat gebeurt er als je reist naar het verleden en je vermoordt je eigen grootvader’? Duh! Ik kan alleen terug in mijn eigen lichaam reizen, dus dat vermoorden van die grootvader heeft weinig nut; ik ben tenslotte al geboren.

Hoeveel reizen ga je maken?

Dat weet ik nog niet. Dat is afhankelijk van het succes. Ik wil niks bijzonders voor de wereld bereiken, want dat kan alleen maar misgaan; ik wil dat mijn ouders stoppen met roken, want dat roken, daar zullen ze dood aan gaan. Mijn vader gaat dood aan longkanker als ik 12 ben, mijn moeder aan longemfyseem als ik 40 ben. Het lijkt me gezelliger als ze er allebei nog wat langer zijn.

Kan je me op de hoogte houden van die reizen?

Zeker! Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder, en dan krijg je een gezellig mailtje als er een nieuw verslag staat.

De onmisbare nieuwsbrief

Hondenjaren ververst op onregelmatige basis. Wilt u niets missen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.